W niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności informujemy Cię o danych osobowych, które gromadzimy i o sposobie w jaki je wykorzystujemy.

O nas

Nasza firma to De Vreede Orchideeën B.V. Jesteśmy odpowiedzialni za przetwarzanie danych osobowych, zgodnie z niniejszym oświadczeniem o ochronie prywatności. Nasze dane kontaktowe to:

De Vreede Orchideeën BV
Krokussenweg 15
2665 ND Bleiswijk

Jeśli masz pytania dotyczące niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności, możesz skontaktować się z nami pod adresem e-mail: marketing@devreedeholland.nl lub numerem telefonu: +31 (0)10 521 87 28.

Jakie dane osobowe przetwarzamy?

Przetwarzamy poniższe dane osobowe, ponieważ korzystasz z naszych usług lub sam je nam przekazałeś. Poniżej znajduje się lista danych, które są przez nas przetwarzane:

Imię i nazwisko, adres zamieszkania i numer telefonu;
Dane finansowe (numer rachunku bankowego);
Dane konieczne do utrzymywania kontaktów;
Dane potrzebne do realizowania dostaw i zamówień oraz do świadczenia usług;
Adres IP;
Dane dotyczące Twojej aktywności na naszej stronie internetowej.

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe przetwarzamy w następujących celach:

Aby dostarczać Ci produkty i usługi;
Aby do Ciebie dzwonić lub wysyłać wiadomości e-mail, jeśli jest to konieczne w celu świadczenia usług;
Aby obsługiwać Twoje płatności;
Aby przesyłać nasze biuletyny informacyjne lub foldery reklamowe;
Aby informować Cię o zmianach w naszych usługach i produktach.
Dane osobowe przetwarzamy również, gdy jesteśmy do tego prawnie zobowiązani.
Powyższe dane osobowe przechowujemy nie dłużej niż przez 6 miesięcy, chyba że są one niezbędne do wykonania ustawowego obowiązku przechowywania lub jeśli uzgodnimy inaczej z naszymi klientami.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe udostępniamy różnym stronom trzecim, jeśli jest to niezbędne do wykonania umowy lub spełnienia ewentualnych obowiązków ustawowych.

W przypadku takiego przetwarzania Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione następującym stronom:

zatrudnionym przez nas podmiotom przetwarzającym;
zatrudnionym przez nas doradcom;
urzędowi skarbowemu;
organom nadzorczym.
Z firmami, które przetwarzają Twoje dane na nasze zlecenie zawieramy umowę o przetwarzanie, aby mieć pewność że zagwarantowany jest taki sam stopień bezpieczeństwa i poufności Twoich danych.

Może się okazać, że mamy obowiązek opublikowania Twoich danych na mocy przepisów prawa, dla organów nadzorczych lub innych organów publicznych, aby ochraniać i bronić naszych praw lub badać, zapobiegać i występować przeciw nielegalnym działaniom, takim jak oszustwa lub naruszenia odpowiednich warunków.

Zachowujemy sobie jednocześnie prawo do tego, aby przenieść Twoje dane osobowe, które zgromadziliśmy, jeśli będziemy sprzedawać lub przenosić (część) działalności naszej firmy.

Ciasteczka (cookies) i podobne technologie, z których korzystamy

Na nasze stronie wykorzystujemy ciasteczka funkcjonalne i śledzące. Ciasteczko to niewielki plik tekstowy, który zostaje zapisany w momencie Twojej pierwszej wizyty na naszej stronie za pośrednictwem przeglądarki w Twoim komputerze, tablecie lub smartfonie.

Korzystamy z ciasteczek jedynie w celach czysto technicznych. Ciasteczka tego typu służą jedynie do zapewnienia poprawnego działania strony oraz m.in. do zapisywania wybranych przez Ciebie preferowanych ustawień. Ciasteczka są również wykorzystywane do optymalizacji strony internetowej.

Podczas Twojej pierwszej wizyty na naszej stronie poinformowaliśmy Cię o tych ciasteczkach i poprosiliśmy o zgodę na ich wykorzystywanie. Możesz cofnąć swoją zgodę zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej tak, aby nie zapisywała więcej plików cookie. Ponadto możesz również usunąć dane, które zostały zapisane wcześniej, korzystając z ustawień Twojej przeglądarki internetowej.

Twoje prawa

Mamy świadomość, że przysługują Ci następujące prawa dotyczące Twoich danych osobowych:

Prawo do wglądu, sprostowania lub usunięcia swoich danych osobowych;
Prawo do wycofania ewentualnej zgody na przetwarzanie danych osobowych lub do sprzeciwu wobec przetwarzania danych przez De Vreede Orchideeën B.V.;
Prawo do przeniesienia danych – Możesz zgłosić się do nas z prośbą o przesłanie Twoich danych osobowych, którymi dysponujemy, w formie pliku komputerowego, do innej, wskazanej przez Ciebie organizacji.
Możesz zażądać wglądu, sprostowania, usunięcia, przeniesienia Twoich danych osobowych lub złożyć wniosek o wycofanie zgody na przetwarzanie bądź zgłosić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wysyłając wiadomość e-mail na adres ict@devreedeholland.nl.
Aby upewnić się, że wniosek o wgląd do danych został złożony przez Ciebie, poprosimy Cię o przesłanie kopii dowodu osobistego wraz z wnioskiem. W tej kopii zaczernij swoje zdjęcie, MRZ (machine readable zone, pasek z numerami u dołu paszportu), numer paszportu oraz numer BSN. Ma to na celu ochronę Twojej prywatności. Na Twój wniosek odpowiemy najszybciej, jak to możliwe, jednak w ciągu czterech tygodni.

Pragniemy również zwrócić Twoją uwagę na możliwość złożenia skargi do krajowego organu nadzorczego, tj. Urzędu Ochrony Danych.
Można to zrobić pod następującym adresem: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane

De Vreede Orchideeën B.V. poważnie podchodzi do ochrony Twoich danych i podejmuje odpowiednie środki, aby zapobiec nadużyciom, utracie, nieuprawnionemu dostępowi, niesłusznemu opublikowaniu lub wprowadzeniu nieusprawiedliwionych zmian. Jeśli uważasz, że Twoje dane nie są odpowiednio zabezpieczone lub podejrzewasz, że mogło dojść do nadużycia, skontaktuj się z nami pod adresem ict@devreedeholland.nl

Zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie danych

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania sporadycznych zmian w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności, o których będziemy Cię informować za pośrednictwem odpowiednich do tego celu środków komunikacji. Pod oświadczeniem o ochronie prywatności znajduje się informacja kiedy ten dokument został zaktualizowany po raz ostatni.

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności zostało zmienione po raz ostatni: 26.07.2018 r.