Als een van de grote orchideeën kwekerijen in potmaat 9 cm besloten de broers Herman en John de Vreede vijf jaar geleden dat het in de aansturing anders moest.
Door sterke groei, veel innovatie en een snel veranderende markt merkten zij dat externe kennis en ervaring nodig was om het bedrijf verder de toekomst in te loodsen.
Dit mooie bedrijf van 12 hectare met vier locaties in Bleiswijk staat nu weer aan de vooravond van nieuwe ontwikkelingen en investeringen.

Een mooi moment om per 1 februari de functie van Algemeen Directeur in handen te leggen van Ricardo Kraak (voormalig operationeel directeur) en een nieuw gevormd managementteam.
“Wij hebben als familie het bedrijf in dertig jaar naar deze omvang en marktpositie gebracht, zegt John de Vreede. In een tijd waarin alles heel snel verandert moet ook de organisatie veel sneller schakelen.
Ik merk dat er vandaag de dag andere zaken worden gevraagd van iemand die leiding geeft aan een organisatie van dergelijke omvang”.
Wij zijn vooral gepassioneerd in het automatiseren en innoveren. Het leiding geven aan een bedrijf waar dagelijks zo’n 140 mensen werkzaam zijn vraagt om professionals.
Natuurlijk hebben wij tijd nodig gehad om hier naartoe te groeien en dingen los te laten, dat is echt geen makkelijke opgave. Het geeft echter ook ruimte voor andere dingen in het leven.

Betrokken blijven

Als aandeelhouders blijven we wel betrokken maar onze kracht ligt vooral in het innovatief ondernemen. Gezien wat er de laatste maanden aan positieve stappen zijn gezet hebben wij, aandeelhouders, het volste vertrouwen en zullen wij ons team altijd steunen.
Met zo’n bruisend enthousiast team naast je geeft het een goed en vertrouwd gevoel om het stuur over te dragen. Wij geloven dat in de saamhorigheid de sleutel naar de toekomst ligt.

De Vreede Holland stapt zo met veel vertrouwen het komende decennium in. Een mooi product, een stevige organisatie en de juiste mensen aan boord. 2020 zijn we in ieder geval goed begonnen.

De Vreede Holland is de betrouwbare leverancier van 9 cm Phalaenopsis. Met 4 vestigingen en een teeltoppervlakte van 12 ha is De Vreede Holland specialist van 9 cm Phalaenopsis. De jarenlange ervaring en de uitgebreide en zeer moderne productiefaciliteiten staan garant voor topkwaliteit.

Foto: Ricardo Kraak (L) en John de Vreede (R) van De Vreede Holland.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie over dit persbericht of De Vreede Holland kunt u contact opnemen met Sukjing Cheung, tel: 06-57847677 Zie ook: devreedeholland.nl