de Vreede holland

DUURZAAMHEID

Aandacht voor een duurzame
teelt en omgeving

Wij werken dag in, dag uit met een prachtig natuurproduct. De teeltomstandigheden proberen wij zo goed mogelijk in te richten. Niet alleen voor een kwalitatief hoogwaardig product, maar ook voor een minimale impact op het milieu. Dit zorgt ervoor dat we bewuste keuzes moeten maken. We vertellen je er graag meer over.

duurzaamheid
de Vreede holland
water

Water

Water: de broodnodige dorstlesser voor onze planten. Wij gebruiken voornamelijk gerecycled regenwater. Zo streven we naar een 100% gesloten watersysteem.

water de vreede holland
mest

Mest

Onze planten worden sterk door de meststoffen die we toedienen. We letten hierbij op een vermindering van de stikstof en gebruiken zelfs 41% minder dan collega kwekers.

mest
bescherming

Gewas
bescherming

In elke teelt heb je te maken met ziekten en plagen. We bestrijden deze zoveel mogelijk op biologische wijze en hierdoor gebruiken we 90% minder chemische middelen in vergelijking met andere bedrijven.

gewasbescherming
afval

Afval

Afval proberen we zoveel mogelijk te beperken en daarom monitoren we onze afvalstromen. Ook doen we aan afvalscheiding zodat de materialen hoe dan ook hergebruikt kunnen worden. Door onze PCR kweekpot dragen wij bovendien bij aan een drastische vermindering van nieuw plastic in de keten.

afval
Energie

Energie

Slim en duurzaam met energie omgaan: dat is ons streven. We maken daarom gebruik van restwarmte om onze kassen te verwarmen op een CO2 neutrale manier. Het biedt onze planten een goed klimaat om in te groeien. Met onze eigen WKK wekken we zelf warmte en elektriciteit op. Houden we energie over? Dan leveren we dat terug aan het net.

energie
verpakking

Verpakking

Het verpakken van onze planten doen we met name omdat dit de plant beschermt tijdens het transport van kwekerij naar de klant. Binnen de verpakkingen zoeken we naar duurzame oplossingen, zoals onze nieuwe volledig gerecyclede (PCR) kweekpot waardoor we jaarlijks 136 ton nieuw plastic materiaal besparen.

verpakking
medewerkers

Medewerkers

Onze medewerkers zijn het belangrijkste wat wij als bedrijf in huis hebben: zij maken ons succesvol! We vinden het vanzelfsprekend om een goede werkgever te zijn voor hen en bieden daarom goede arbeidsvoorwaarden, welke zijn geborgd binnen Global GRASP en MPS SQ. In een recent tevredenheidsonderzoek gaven medewerkers De Vreede Holland gemiddeld een 8. Daar zijn we trots op!

medewerkers
de Vreede holland

Certificering

We doen deze inspanningen vanuit onze overtuiging om goed te doen voor onze omgeving. We zijn er trots op dat we voor deze inspanningen de certificaten van PlanetProof en GlobalGAP hebben behaald. Een teamprestatie!

Wil je meer weten over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid?
Neem dan contact met ons op!

Download hier onze certificaten:

mps certificaat

MPS SQ

mps grasp

MPS GRASP

gun

GGN

mps planet proof

MPS Planet Proof

mps global

MPS Global GAP